Opt tineri din Afganistan au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera, pentru a ajunge în vestul Europei.

Migranţii au fost depistaţi luni seară, în jurul orei 22.40, de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş, afganii nejustificându-şi prezenţa în apropierea graniţei.

Cei opt au fost opriţi pe raza localităţii Tărian, la aproximativ 1.000 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos spre Ungaria, şi au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Girişu de Criş pentru cercetări.

"Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt opt tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, toţi sunt solicitanţi de azil în ţara noastră. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge în state din vestul Europei" , arată un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Poliţiştii au întrerupt călătoria tinerilor, deschizându-le dosar penal. În cauză se fac cercetări "sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", încheie comunicatul.