Două femei şi doi bărbaţi din Sri Lanka, solicitanţi de azil în România, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Bihor în timp ce voiau să treacă ilegal în Ungaria pe la Diosig, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

"În jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig – I.T.P.F. Oradea au oprit pentru control, pe comunicaţia Săcuieni-Silindru, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, un autoturism condus de un cetăţean român, în care se mai aflau, ca pasageri, patru cetăţeni străini. Persoanele, doi bărbaţi şi două femei, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări", anunţă un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Cei patru fugari au vârste cuprinse între 28 şi 39 de ani şi le-au spus poliţiştilor că intenţionau să treacă ilegal frontiera, pe jos, în Ungaria.

Acum ei s-au ales cu dosare penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul român – pentru trafic de migranţi.