După ce miercuri seară o familie din Sântandrei a rămas pe drumuri, pentru că locuinţa, construită pe structură uşoară, a ars din temelii, comunitatea locală şi primăria s-au mobilizat, îndemnând la solidaritate. O bunică, o mamă şi cele două fetiţe ale ei au rămas fără adăpost, astfel că orice sumă de bani este binevenită.

Anunţul a fost făcut vineri seară pe Facebook, de Daniela Achim, consilier local, care a distribuit şi un comunicat al Primăriei Sântandrei, îndemnând la mobilizare.

"Dragi consăteni, suntem martori din nou la o mare tragedie trăită de o familie (Maghiar Viorica) din Sîntandrei. În seara de 24.10.2018, o mamă cu fica ei şi cele două nepoate de 2 şi 8 anişori au rămas, în prag de iarnă, fără un acoperiş deasupra capului, doar cu hainele de pe ele", a scris Daniela Achim, pe grupul de Facebook Sântandrei, sat european.

Este binevenită orice sumă de bani, dar şi haine, alimente ori alte diverse obiecte, care le-ar putea ajuta.

"Facem un apel către toţi oamenii de bună credinţă să se implice în ajutorarea acestei familii prin contactare directă la reşedinţa provizorie din localitatea Sântandrei, nr. 415, sau donând sume de bani în conturile deschise la Banca Transilvania: EURO: RO66 BTRL EURC RT04 7339 2101, RON: RO19 BTRL RONC RT04 7339 2101", arată un comunicat al Primăriei Sântandrei.

Ambele conturi sunt deschise pe numele Maghiar Viorica.

Casa familiei Maghiar a fost distrusă miercuri seară, după cum spun pompierii, de la un coş de fum amplasat necorespunzător, lipit de o grindă. Acasă nu se afla nimeni în momentul izbucnirii incendiului, astfel că focul s-a extins cu repeziciune. Imobilul a fost ridicat pe structură uşoară, din lemn, astfel că în doar câteva zeci de minute s-a făcut scrum. În zonă nefiind vecini, cel mai probabil incendiul a şi fost anunţat cu întârziere. Nimeni nu a fost rănit.