Un medic bihorean este dat drept model de Societatea Naţională pentru Medicina Familiei în campania "Solidari pentru Sănătate", prin care se doreşte tragerea unui semnal de alarmă faţă de lipsurile din sistemul românesc.

Prin această campanie, SNMF vrea să arate că nu se poate face un act medical de calitate fără o finanţare pe măsură. Cu acelaşi mesaj, Societatea va organiza pe 15 noiembrie şi un protest la Bucureşti.

În pregătirea mitingului, pe pagina de Facebook a SNMF au fost publicate înregistrări video cu medici de familie care îşi fac meseria, în ciuda lipsurilor. Cel mai recent video îl dezvăluie pe doctorul Valentin Pantea, specializat în medicina de familie şi cu un cabinet în satul bihorean Bicăcel, comuna Lăzăreni.

Medicul, care a câştigat, în urmă cu 10 ani, un concurs pentru postul de medic de familie în acest sat, mărturiseşte că nu i-a fost uşor defel, mai cu seamă că edilul de atunci n-a vrut să-i dea un spaţiu pentru cabinet, chiar dacă acolo nu mai erau doctori de familie. După ce într-un final a primit o încăpere, a fost nevoit să acceseze un credit de 10.000 de euro, pentru a-şi dota cabinetul cu aparatura necesară.

În aceeaşi înregistrare, Pantea povesteşte şi cum a convins sătenii de etnie romă să-şi vaccineze bebeluşii: le-a promis că le pune cercei în urechi doar după ce le face vaccinurile obligatorii.