Un turist maghiar a căzut, sâmbătă după amiaza, în timpul unei drumeţii în Remeţi, de pe o stâncă de la înălţimea de circa opt metri. Din primele informaţii, bărbatul a fost conştient după căzătură şi chiar a vorbit la telefon cu dispeceratul 112.

Potrivit plutonierului major Nandor Ţipţer de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, bărbatul le-a spus colegilor săi că este din Ungaria şi că se afla în drumeţie în Bihor.

La faţa locului a fost trimis un echipaj de prim ajutor de la Staţia de Pompieri Aleşd şi elicopterul SMURD. 

El a fost transportat la Spitalul Judeţean cu elicopterul SMURD.

UPDATE:

Alpinistul din Ungaria a căzut de pe un traseu din Valea Iadei. Primii care au ajuns la victimă au fost salvamontiştii bihoreni. 

"La fața locului a ajuns o echipă salvamont însoțită de un medic de la S.M.U.R.D. Cluj, urmată la scurt timp de echipajul EPA Aleșd. Gravitatea leziunilor suferite, precum și posibilitatea alterării rapide a funcțiilor vitale ale pacientului a impus solicitarea unui elicopter S.M.U.R.D. care a preluat victima de la Bratca, condițiile meteo nepermițând aterizarea în siguranță la locul accidentului", au precizat reprezentanţii Salvamont Salvaspeo Bihor, care au adăugat că intervenţia a durat circa o oră şi jumătate.

Astfel victima a fost dusă până la Bratca, de unde a fost transportată la Spitalul Judeţean cu elicopterul.

UPDATE 2, ora 16.50:

Potrivit celor mai noi informaţii primite de la ISU Crişana, turistul maghiar, O.T., în vârstă de 56 de ani, se află în stare stabilă. Bărbatul a suferit un "traumatism cranio-cerebral minor, hemopneumotorace minim bilateral, contuzie pulmonară bilaterală şi fractură la gamba dreaptă".

UPDATE 3, ora 18.40:

Întrebat de BIHOREANUL despre starea victimei, dr. Hadrian Borcea, şeful UPU SMURD, a precizat că, în ciuda informaţiilor apărute iniţial în spaţiul public, acesta nu s-a aflat în stop cardio respirator (n.r. - aşa cum precizase iniţial reprezentantul ISU Crişana, informaţia fiind preluată în presă).

"A fost conştient în permanenţă. Are leziuni la nivelul capului, toraceului şi o fractură la membrul inferior stâng. E operat pentru traumaismul cranian pe care l-a suferit, căci are o hemoragie intracraniană. În urmă cu 15 minute a intrat în sala de operaţie", a precizat Borcea.