Turiştii care ajung în zona Vadu Crişului ar face bine să nu se aventureze pe traseul Via Ferrata amenajat aici de Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Hoţii au furat 35 de metri de cablu metalic de la intrarea în traseul Peretele Zânelor, cu amaraje şi piuliţe cu tot, făcând accesul imposibil. "Mai mult decât atât, "băieţii noştri" au trecut şi la traseul Casa Zmeului, de unde au furat încă 15 metri de cablu, lăsând ultima porţiune de traseu fără protecţia necesară parcurgerii în siguranţă", a transmis Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Drept urmare, salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu abordeze traseul până când nu se remontează cablul metalic. Cei care se aventurează totuşi, trebuie să fie pregătiţi să asigure zonele respective cu coardă şi echipamente specifice. De asemenea, turiştii nu trebuie să se apropie de marginea versantului, deoarece riscă să cadă.

Este pentru a doua oară în ultimele trei luni când tâlharii fură o parte din cablul de pe traseul Via Ferrata din Vadu Crişului. În luna octombrie, salvamontiştii au constatat că au dispărut 15 metri de cablu. Atunci, ei au refăcut infrastructura traseului.