Bihorenii acuză că firmele care asigură transportul judeţean nu s-au organizat suficient de bine pentru ca navetiştii să nu fie înghesuiţi în autobuze, în contextul prevenirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Luni dimineaţă, localnicii din Ineu care lucrează în Oradea au fost nevoiţi să vină spre oraş într-un vehicul supra-aglomerat. O fotografie cu oameni stând în picioare, foarte aproape unii de alţi şi de călătorii aşezaţi pe scaune, a fost postată de un bărbat pe Facebook.

„Această poză a fost făcută azi dimineţaă, la ora 5.45, în autobuzul SC Autoros, care face cursa Ineu-Oradea. Oamenii incapabili de la firma de transport pun oamenii în pericol. Adunaţi 50 de oameni într-un loc, înghesuiţi, şi provocaţi un focar de infecţie!”, a reclamat un bărbat pe reţeaua de socializare.

Primarul comunei Ineu, Dumitru Togor, a declarat BIHOREANULUI că a aflat chiar de la săteni despre problemă şi a discutat de dimineaţă cu reprezentanţii firmei. „S-au luat măsuri de suplimentare a curselor. A fost un aflux de călători la care nu s-au aşteptat, pentru că s-au anulat nişte curse speciale de la firme, care duceau angajaţii la muncă. Operatorul de transport mi-a garantat că va suplimenta cursele, ca să nu mai apară astfel de situaţii. De altfel, au suplimentat chiar începând de azi”, a declarat Togor.

Săptămâna trecută, Autoritatea Judeţeană de Transport din cadrul CJ Bihor a anunţat că toţi operatorii din judeţ au redus frecvenţa curselor şi circulă acum după graficele din weekend. Totuşi, Autoritatea le-a impus operatorilor ca, pe rutele unde există un aflux mare de călători, să suplimenteze autobuzele, pentru a evita aglomerarea.

Autobuz Autoros