Şubred, plin cu gropi şi străbătut des de basculante de mare tonaj, podul din satul Tăut, comuna Batăr, îi îngrijorează pe localnici, care se tem de pericolele la care sunt expuşi ei şi copiii lor. Situaţia nu este nouă, ci durează de ani de zile.

În luna mai, sătenii au sesizat BIHOREANULUI situaţia, iar atunci responsabilii din Consiliul Judeţean spuneau că - în baza contractului de siguranţă a circulaţiei - pe pod vor fi făcute lucrări de întreţinere, mai precis gropile vor fi plombate, iar parapeţii îndoiţi vor fi schimbaţi. După mai bine de patru luni, oamenii din Tăut se plâng că situaţia nu s-a schimbat, iar, din vina autorităţilor, podul rămâne într-o stare deplorabilă.

Contactat de BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon, spune că pe pod s-ar fi făcut plombări, dar că într-adevăr parapeţii n-au fost încă schimbaţi.

Totodată, podul are probleme serioase de structură şi rezistenţă, care vor "necesita o achiziţie publică, care se va realiza în perioada următoare, când va fi alocat un buget în acest sens", după cum zice reprezentantul CJ. Între timp, sătenii trebuie să se resemneze cu podul cel vechi şi plin de crăpături.