În Munţii Apuseni, pe drumul care duce spre Cascada Oşelu, de pe teritoriul comunei Pietroasa, turiştii sunt întâmpinaţi cu o nouă formă de "relief": un munte de gunoaie.

Acest traseu turistic este intens circulat, pentru că este foarte accesibil, iar căderea de apă este spectaculoasă. Din Boga, pe un drum uşor de parcurs, se poate ajunge la cascadă în doar 30 de minute. Turiştii care fac această drumeţie rămân însă cu un gust incredibil de amar, deoarece se întâlnesc cu o platformă betonată care a devenit o veritabilă groapă de gunoaie.

Saci cu deşeuri menajere, PET-uri, doze, pungi şi fel de fel de alte gunoaie zac întinse pe mulţi metri pătraţi, lângă nişte pubele puse anume de Primăria Pietroasa. "Noi am amenajat această platformă pentru persoanele fizice din zonă. Dar va trebui să renunţăm la ea", a declarat primarul Cornel Pîlea, luni, pentru BIHOREANUL.

Acesta garantează că firma de salubritate contractată de Primărie, Edilul SA din Beiuş, urcă în fiecare sâmbătă, ca să colecteze deşeurile din zonă. Totuşi, susţine el, societatea nu face faţă să adune gunoaiele pe care le aruncă proprietarii de cabane şi case de vacanţă din Boga, care refuză să încheie contracte de salubritate. "Cred că singura soluţie va fi să desfiinţăm platforma şi să găsim o soluţie să punem camere de filmat, ca să putem prinde vinovaţii", a mai spus Pîlea.

Mizerabila situaţie i-a făcut şi pe comisarii Gărzii de Mediu Bihor să urce, vineri după-amiază, în zonă. "S-a trasat măsura salubrizării de îndată a locului, iar sâmbătă s-au şi curăţat gunoaiele", a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor. Deocamdată, comisarii nu au dat nicio amendă, însă vor mai urca în Munţii Apuseni, pentru a stabili exact cine sunt cei care abandonează deşeurile.

Cert este că, la începutul acestei săptămâni, locul era curăţat. Rămâne de văzut până când...