Cel mai nou club Rotary din Oradea, Rotary Club Oradea Art Nouveau, a lansat proiectul “Adoptă o clădire, adoptă un pasaj”, gândit în două etape, pentru restaurarea holului Teatrului Arcadia şi respectiv a pasajului dintre străzile Traian Moșoiu şi Vasile Alecsandri.

Clădirea în care funcționează Trupa Arcadia este una dintre cele mai vechi din Oradea, datând din anul 1760, dar proprietarul, Consiliul Judeţean, nu a demarat reabilitarea ei, fiind, de altfel, între puţinele imobile neîngrijite din strada Alecsandri. Astfel, directorul Teatrului, actorul Sebi Lupu, a considerat că „imaginea pe care o are copilul încă de la intrarea în clădire trebuie să fie în concordanță cu magia poveștilor scenice”, motiv pentru care contribuie personal la proiectul Rotary Club Oradea Art Nouveau.

Concret, în parteneriat cu Teatrul Regina Maria, acesta va juca pe 24 februarie, în sala mare de spectacole, producţia personală „Ca la noi... la nimenea”, o actualizare a spectacolelor pe care le prezenta la Teatrul Cărăbuş marele Constantin Nottara, urmând ca toate încasările să fie folosite pentru reabilitarea casei scărilor şi foaierului Teatrului Arcadia.

Până acum, spectacolul pe care l-a gândit a fost jucat de Sebi Lupu, fondatorul Teatrului Independent Artemotion, doar în pub-uri, reprezentaţia programată pe 24 februarie, de la ora 19, fiind prima găzduită de sala mare a Teatrului Regina Maria.  

Biletele pentru “Ca la noi… la nimenea” pot fi cumpărate de la agenţia Teatrului, iar orădenii care vor să susţină proiectul “Adoptă o clădire” pot face şi donaţii în contul anume deschis de Rotary Club Oradea Art Nouveau la banca Tramsilvania: RO57BTRLRONCRT0463856802.