Venirea primăverii a adus pe şantierele deschise de asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş şi primii voluntari din acest an.

Împreună cu profesoara Veronica Popa, 13 elevi de la Liceul Vocaţional Pedagogic Nicolae Bolcaş din Beiuş lucrează la ridicarea unei case în care se va muta o familie cu doi copii.

Voluntarii au ajutat la pregătirea armăturilor ce vor fi folosite la proiectul "Casa de Paşti", de care va beneficia o familie cu doi copii din Beiuş. Cot la cot cu ei a muncit şi Traian, beneficiarul locuinţei, care abia aşteaptă să-şi vadă visul de a avea o casă împlinit.

"Şcoala noastră, pe lângă educaţie, îşi doreşte să le insufle elevilor şi spiritul civic, să le dezvolte capacitatea de a se implica activ în viaţa comunităţii. Dorim să-i facem conştienţi că prin gesturi mici se pot face schimbări majore, în bine, în viaţa oamenilor din jurul lor. De aceea suntem azi aici", a explicat profesoara Veronica Popa.

Proiectul "Casa de Paşti" derulat anual de Habitat pentru Umanitate Beiuş din anul 2000 încoace, presupune ca în fiecare an cel puţin o familie să primească o locuinţă a cărei construcţii a început în preajma sărbătorii creştine a Învierii Domnului.

ONG-ul a mai anunţat că următorii voluntari care şi-au anunţat prezenţa pe şantierul "Casa de Paşti" sunt liceeni la o şcoală din Norvegia, care vor ajunge la Beiuş la sfârşitul lunii aprilie.