Îngrijoraţi de evoluţia stării de sănătate a colegelor lor, Andra Firez şi Miruna Pîrja, rănite într-un grav accident petrecut în judeţul Cluj, elevii Colegiului Emanuil Gojdu din Oradea s-au arătat dornici să le ajute. După ce au mers în grupuri mari să doneze sânge pentru cele două fete, acum gojdiştii au adunat bani pe care să-i trimită pentru îngrijirea fetelor.

Apelul l-a făcut Consiliul Elevilor din şcoală, iar fiecare elev a donat cât a dorit. Banii strânşi din fiecare clasă au fost înmânaţi apoi familiilor fetelor.

Un gest similar, independent de al elevilor, au făcut şi profesorii din Colegiul Gojdu. "Au fost acţiuni voluntare. Elevii s-au organizat ei, au adunat bani, şi la fel am făcut şi noi, profesorii, separat de elevi. Fiecare a donat cât a dorit, pentru sprijinul fetelor şi al familiilor", a explicat directorul Colegiului Emanuil Gojdu, profesorul Florin Nicoară.

Eleve în clasa a XII-a la Gojdu, Andra şi Miruna sunt în continuare internate în spitale din Cluj, în stare gravă. Andra urmează să fie supusă unor intervenţii chirurgicale, în timp ce Miruna este în comă.

Cele două tinere au fost victimele unui teribil accident de circulaţie, petrecut pe 25 februarie, pe DN 1, în judeţul Cluj, pe raza localităţii Poieni. Alături de părinţii Andrei, adolescentele se întorceau de la Cluj, când maşina în care se aflau, condusă de Sorin Firez, a intrat pe contrasens, s-a lovit din plin de un TIR, apoi a acroşat şi un BMW.

În urma impactului devastator, soţii Crina şi Sorin Firez au murit pe loc, iar fetele, aflate pe bancheta din spate, au suferit răni grave.