Din înotător a ajuns ambasador. Invitat de fosta jurnalistă Digi 24 Oradea Oana Mudura, iniţiatoare a campaniei "Toalete ca la carte" împreună cu clubul Rotary 1113, să participe la proiectul de strângere a fondurilor necesare pentru construirea de toalete în 75 de şcoli din Bihor, prin înscrierea sa în competiţia filantropică Swimathon, aflată la a şasea ediţie în Oradea, actorul Sebi Lupu, unul dintre artiştii cei mai apreciaţi ai Teatrului Regina Maria, s-a văzut nevoit să refuze. Nu şi cauza, ci doar prezenţa fizică.

"În urmă cu ceva mai mult de o săptămână, Oana Mudura mi-a propus să particip la Swimathon pentru acest proiect, dar pentru că întrecerea a fost programată pe 21 aprilie, la ora 9.00 (n.r. – la Bazinul Olimpic), când eu voi avea repetiţie la Teatru, am fost nevoit să refuz. Dar am vrut să mă implic, dacă se putea, în orice alt fel, pentru că iniţiativa mi se pare absolut lăudabilă. Aşa mi-a propus să fiu "ambasador fund raiser", să particip la colecta fonduri în orice alt fel, de la prieteni, de la spectatorii Teatrului, de la cei care ne-au urmărit spectacolele de pub la Urban Place", a povestit artistul BIHOREANULUI.

În numai o săptămână, Sebi Lupu a reuşit să doboare orice record, reuşind să adune 11.000 lei, mai mult chiar decât donatorii persoane juridice.

La început şi-a propus să strângă suma de 500 lei, dar când a atins-o şi-a schimbat ţelul, fixându-l la 10.000 lei, iar acum, după ce l-a depăşit şi pe acesta, a urcat ştacheta la 15.000 lei. "Reuşita nu mi se datorează mie cât minunaţilor prieteni şi Oanei, care mi-a dat şi ne-a dat tuturor posibilitatea să fim de folos copiilor", spune Sebi.

În Vinerea Mare, actorul, împreună cu preşedintele Rotary 1113 Dacian Lontiş, a şi vizitat şcoala unde datorită lor şi contributorilor care îi sprijină va începe construirea uneia din cele 75 de toalete pe care clubul le vrea în următorii ani.

"Este vorba despre o şcoală mică dintr-un cătun foarte frumos, se numeşte Căbeşti, din comuna Bratca. Mă bucur că primarul de acolo ne va da tot sprijinul", mai spune Sebi Lupu.