Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” şi-a trimis la Arad lotul sportiv î pentru a se întrece cu loturile altor judeţe, la Concursul Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unui comunicat de presă trimis de ISU, competiţia s-a desfăşurat în perioada 26-27 iulie, bihorenii reuşind să obţină locul I şi calificându-se în etapa naţională, de la Iaşi. Următorii în clasament au fost militarii din Arad, urmaţi de cei din Alba. În concurs au mai participat echipe din Hunedoara şi Timiş.

Echipa bihoreană, însoţită de instructorul sublocotenent Flore Mihai, a fost coordonată de şeful de lot, comandantul Detaşamentului de Pompieri Marghita, locotenent – colonel Sfechiş Vasile şi antrenată de plutonier major Eder Florin.

Lotul câştigător este format din plutonierul major, Ioan Ardelean (Staţia de Pompieri Săcuieni), plutonier major, Banoş Laszlo (Detaşamentul de Pompieri Marghita), plutonier major Cătălin Lazoc (Detaşamentul de Pompieri Marghita), plutonier major Lazoc Cătălin (Detaşamentul de Pompieri Marghita), plutonier major Oprean Cristian (Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea), plutonier major Pop Szabolocs (Detașamentul de Pompieri Marghita), plutonier major Popa Octavian Florin (Staţia de Pompieri Săcuieni), plutonier Mălăieș Adrian (Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea),  plutonier Negrean Vlad (Detașamentul de Pompieri Marghita), sergent major Duca Sergiu (Detașamentul de Pompieri Marghita) și sergent major Suciu Paul (Staţia de Pompieri Săcuieni).

Pe lângă reuşita colectivă, pompierii bihoreni au reuşit să facă performanţă şi la probele individuale. În clasamentul individual, la proba „Pista cu obstacole pe 100 metri”, locul I a fost ocupat de plutonier major Banoş Laszlo, locul II de plutonier major Oprean Cristian, iar locul III sergent major Duca Sergiu.

De asemenea, la proba „Scara de fereastră”, locul I a fost câştigat de plutonier major Oprean Cristian, locul II de plutonier major Popa Octavian, iar locul III de sergent major Duca Sergiu.

De asemenea, plutonierul major Oprean Cristian a obţinut locul I la Proba Individuală Cumulată (Duel), care nu este o probă propriu-zis, ci un rezultat al însumării rezultatelor obţinute de concurenţi la celelalte probe. De asemenea, tot în această probă, locul II a fost ocupat de plutonierul major Popa Octavian, iar locul III de sergentul major Duca Sergiu.

Mădălina Sim
studentă