Echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  "Crişana" al judeţului Bihor a câştigat locul II la proba pe echipe a concursului naţional "Cel mai puternic pompieri". Competiţia s-a desfăşurat joi şi vineri la Alba Iulia, iar militarii bihoreni au participat pentru întâia oară la această întrecere.

"La competiţia pe echipe, după susţinerea celor patru probe specifice, echipa pompierilor militari bihoreni formată din: plutonier major Pop Szabolcs, plutonier major Bogoşel Adrian,  plutonier adjutant Nagy Robert şi sergent major Mălăieş Adrian, a devenit vicecampioană la nivel naţional, locul I revenindu-i echipei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, iar locul III, pompierilor militari băcăuani", a anunţat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Cele patru probe prin care au trecut pompierii au fost manipularea furtunului, greutate şi rezistenţă, cursa de obstacole şi ridicarea greutăţii.

La startul concursului s-au aliniat, pentru proba pe echipe, 18 grupuri de pompieri, iar pentru proba individuală, 74 de militari. Această din urmă probă a fost câştigată de George Nariţu, pompier în cadrul ISU Alba, care a primit astfel titlul de cel mai puternic pompier din România. Tânărul de 32 de ani, pompier în oraşul Câmpeni din Alba, este pasionat de sport şi culturism şi este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Oradea.