Jeffrey Auld, preşedintele companiei canadiene Serinus, care deţine sonda de gaz din Moftinu Mare, judeţul Satu Mare, unde pe 18 decembrie a izbucnit un incendiu uriaş, stins abia pe 6 ianuarie, le-a transmis o scrisoare de mulţumire pompierilor militari bihoreni, care au participat la ampla operaţiune de stingere.

"Incidentul a fost unul dintre cele mai grave evenimente pe care le poate experimenta o companie de explorare petrol şi gaze, iar eforturile comune ale echipei de a remedia acest incident au fost cu adevărat impresionante. Acest efort de echipă nu ar fi fost posibil fără sprijinul dumneavoastră. Vă mulţumesc, încă o dată, pentru ajutorul acordat Companiei Serinus de – a lungul acestei perioade dificile şi ne exprimăm gratitudinea pentru sprijinul oferit", se arată în scrisoarea semnată de Auld.

La incendiul uriaş, care a durat trei săptămâni, în ajutorul pompierilor din Satu Mare au intervenit 77 de pompieri militari bihoreni, alături de echipaje din judeţele Bistriţa - Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş, Sălaj şi Timiş.

"Implicarea şi profesionalismul dovedite în cadrul acestei complexe intervenţii în vederea închiderii sondei şi asigurării protecţiei personalului şi utilajelor care au acţionat la faţa locului, le-a adus pompierilor militari angrenaţi în operaţiune, atât satisfacţia misiunii îndeplinite cu succes şi cea a reconfirmării faptului că pompierii din întreaga ţară reprezintă o adevărată familie profesională, cât şi aprecierea celor din jur şi a companiei canadiene care deţine sonda de gaz Moftinu 100", se arată într-un comunicat transmis vineri de ISU Crişana.