Pe 15 septembrie, bihorenii sunt chemaţi să-şi cureţe judeţul de gunoaie, la o nouă acţiune "Let’s do it, Bihor!". Pentru a atrage cât mai mulţi voluntari, organizatorii au ales mai mulţi "ambasadori", adică persoane care promovează conceptul.

"Mulţi dintre ambasadori vă sunt deja cunoscuţi, sunt persoane pe care le îndrăgiţi, pe care le ştiţi personal ori de la diverse evenimente ori sfere de activitate. Sunt oameni de suflet care îşi doresc un mediu mai curat şi care au şi disponibilitatea de a oferi timp din timpul lor unei cauze precum "Let’s Do It". Sunt oameni cărora le pasă", se arată într-un comunicat transmis de organizatorii evenimentului.

Primul ambasador din Bihor este Raluca Creţu, o tânără din Aleşd, imobilizată în scaun cu rotile, care îi îndeamnă pe bihoreni să nu mai fie spectatori ai actualităţii din jurul lor. Într-un videoclip postat pe Facebook, Raluca Creţu le transmite bihorenilor că nu trebuie să fie nepăsători faţă de natură, iar pe 15 septembrie trebuie să ajute la curăţarea judeţului de gunoaie.

Pe când avea 18 ani, Raluca Creţu a fost victima unui accident auto, care a ţintuit-o pe vecie într-un scaun cu rotile. Totuşi, nu s-a dat bătută, ba chiar a urmat cursurile Facultăţii de Kinetoterapie, iar acum are o sală de sport în Aleşd.