Poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Bihor au lansat marţi, la Cinema Palace, un filmuleţ menit să-i înveţe pe adolescenţi să prevină victimizarea prin bullying. La lansare au fost prezenţi peste 250 de copii.

Filmul face parte din proiectul "Împreună împotriva bullyingului. Să luăm atitudine!", iar lansarea filmului a fost organizată de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, potrivit unui comunicat de presă transmis marţi, de IPJ Bihor.

Filmările au avut loc la Colegiul Naţional "Iosif Vulcan", elevii interpretând mai multe roluri de hărţuitori şi victime ale bullyingului. De asemenea în video mai apar magicienii Eduard şi Bianca şi membri ai echipei de baschet CSM Oradea.

În sala de cinema au mai fost prezenţi circa 250 de copii din mai multe şcoli bihorene.

"La finalul evenimentului, copiii prezenţi în sală au interacţionat direct cu protagoniştii filmului preventiv, au primit autografe şi recomandări preventive de la poliţiştii bihoreni şi partenerii de program", se arată în comunicatul de presă.

"Împreună împotriva bullyingului. Să luăm atitudine!" s-a desfăşurat de-a lungul întregului an şcolar 2018-2019, şi a cuprins zeci de întâlniri ale poliţiştilor şi ale baschetbaliştilor cu elevii bihoreni dar şi un meci de baschet amical jucat între CSM Oradea şi U BT Cluj Napoca, sportivii îmbrăcând înainte de meci tricouri inscipţionate cu denumirea proiectului.

În campania antibullying sunt implicate peste 50 de şcoli bihorene.