Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana s-au mobilizat pentru a le da unor bihoreni sărmani şansa de a sărbători Paştile cu masa plină.

Echipaje de militari ale Staţiei Aleşd, Detaşamentului Salonta, Gărzii Tinca, Secţiei de Pompieri Beiuş şi Staţiei Ştei au mers în localităţile Zece Hotare, Peştiş, Gălăşeni, Tinca, Drăgăneşti şi Ştei, pentru a duce pachete cu alimente la familii care trăiesc la limita subzistenţei.

"Un număr de opt familii, trăind la limita subzistenţei, cu probleme de sănătate fie în cazul părinţilor, fie al copiilor, au primit din partea pompierilor militari, sprijin financiar, alimente şi alte produse menite a le asigura o masă îmbelşugată de Paşte şi un trai decent pentru o perioadă de timp", se arată într-un comunicat transmis de ISU Crişana.

Printre cei ajutaţi s-a numărat şi Robert, un copil de 8 ani din satul Zece Hotare (comuna Şuncuiuş), ai cărui părinţi sunt bolnavi şi săraci şi pentru care asociaţia atletei Simona Kadas a lansat un apel de ajutorare.

"La fel ca mulţi alţi oameni de bine, salvatorii nu au uitat, nici de această dată, de cei a căror fericire de sărbători depinde de un gest profund uman al semenilor, mobilizându-se pentru a le aduce zâmbetul pe buze prin darurile şi sprijinul sufletesc oferite", a mai transmis ISU.