Dincolo de operaţiunile de salvare pe care le au în fiecare zi, pompierii militari au decis să dea o mână de ajutor şi bihorenilor mai puţin norocoşi.

În această săptămână, angajaţii ISU Crişana au adus bucuria în casele unor familii sărmane din judeţ. În Pocola, trei copii orfani, crescuţi de bunicii bolnavi, au fost ajutaţi de pompierii Secţiei Beiuş să întâmpine cu bucurie şi fără lipsuri sărbătorile, iar în Sălard şi Marghita, alte două familii, fiecare cu câte doi copii şi părinţi cu mari probleme de sănătate, au fost ajutate financiar de subunităţile de pompieri din cele două localităţi. Staţia de Pompieri Aleşd "a intervenit" cu alimente şi alte produse pentru a sprijini o familie din Tomnatic cu 10 copii şi o alta din Gălăşeni, ambele aflate la limita subzistenţei.

În Cadea, în urma unui incendiu produs la începutul lunii aprilie, membrii unei familii au rămas fără acoperiş deasupra capului şi fără diferite lucruri necesare traiului de zi cu zi. "Astfel, neputând trece indiferenţi pe lângă drama acestei familii, pompierii militari din cadrul Staţiei de Pompieri Săcueni, Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea şi cei de la sediul inspectoratului au pus "mână de la mână" sprijinind-o financiar, cu produse alimentare, mobilier, electrocasnice, îmbrăcăminte etc., demers pe care au decis să-l continue şi în perioada următoare, prin achiziţionarea învelitorii de ţiglă a acoperişului", a declarat, vineri, căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Pe de altă parte, întrucât premisa unor sărbători fericite este sănătatea, 20 de pompieri militari de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" au răspuns apelului lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea şi vineri la prima oră au mers să doneze sânge. "Demersul lor nu este primul de acest fel în acest an, personalul unităţii şi subunităţilor inspectoratului desfăşurând  în lunile februarie şi martie, alte două acţiuni similare, scopul acestora fiind acela de a dărui sănătate şi o şansă la viaţă, celor care depind de un astfel de gest şi de această dată implicit, de a oferi celor care suferă, posibilitatea de a trăi cu speranţă şi bucurie Sărbătoarea Paştelui", a mai spus Roşca.