Un pompier bihorean a confirmat că este de vocaţie salvator. Aflat în concediu, acasă, în satul Chiribiş, acesta a auzit sunetele specifice unui accident rutier şi n-a stat pe gânduri, ci a mers să ajute victimele.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de ISU Crişana, accidentul s-a petrecut pe 28 august, în jurul orei 22.35, pe DJ 191 A, la ieşire din Chiribiş. Când plutonierul major Bogdan Ionuţ Boitor a ajuns la locul accidentului, a văzut că o maşină era răsturnată pe plafon, iar şoferul era captiv în interior. Câţiva martori încercau să repună maşina pe roţi, dar militarul i-a oprit, deoarece această manevră ar fi putut fi fatală pentru victimă.

"Subofiţerul a procedat urgent la crearea accesului la victimă prin partea dreaptă din faţă a autoturismului, a pătruns în interiorul maşinii şi a asistat-o până la sosirea colegilor, echipajul de pompieri militari paramedici şi echipajul de descarcerare din cadrul Detaşamentului Marghita au evacuat şoferul şi i-au acordat toate îngrijirile necesare la faţa locului", se arată în comunicat.

Victima, care suferise traumatisme şi contuzii, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Pentru gestul său, militarul Bogdan Boitor a fost felicitat şi recompensat cu o diplomă de merit, vineri, cu prilejul festivităţilor ocazionate de Ziua Pompierilor.