Un grup de jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră din Oradea, membri ai clubului moto Blue Knights Romania VI, vor livra, începând de vineri, pe motociclete, medicamente pentru copii, bătrâni şi urgenţe medicale. Orădenii vor putea face solicitări telefonic, iar cazurile se vor prioritiza în funcţie de urgenţa lor.

"Este o inițiativă voluntară care respectă ordonanţa militară în vigoare. Vrem să venim în sprijinul orădenilor care nu se pot deplasa în această perioadă şi au nevoie de medicamente", a explicat, pentru BIHOREANUL, Ciprian Mladin, unul dintre voluntarii în uniformă implicaţi în proiect, angajat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor.

Serviciul va fi disponibil de vineri. "Există posibilitatea ca în unele zile să nu putem onora solicitările, din cauza serviciului pe care îl avem cu toţii, dar în zilele respective se pot face liste pentru următoarea zi", a arătat Mladin.

Medicamentele vor fi plătite la farmacii de către motociclişti, cu cardul, iar beneficiarii vor achita, la rândul lor, cash. Banii vor fi strânşti în pungă cu zip, şi dezinfectaţi. "Vom evita contactul de orice fel. Cerem doar seriozitate. Adică să nu facă solicitări pentru o folie de algocalmin", a spus Mladin. 

Motocicliştii au luat legătura, deja, cu reprezentanţii Primăriei Oradea şi au distribuit mesajul pe reţelele de socializare, ca să ajungă la cât mai multe persoane. Cei care doresc să-i contacteze, o pot face pe numărul: 0749/528889. 

Clubul moto Blue Knights este o organizaţie internaţională. Primul club a fost înființat în 1974 în Statele Unite ale Americii, dar ulterior organizaţia s-a extins în Europa, inclusiv în România. 

Clubul orădean, Blue Knights Romania VI, a fost înființat în iunie 2019 şi are ca membri 4 jandarmi, 4 poliţişti şi 2 poliţişti de frontieră. "Ideea a fost de a-i uni pe lucrătorii de Poliţie, Jandarmerie şi Poliţie de Frontieră, care au ca pasiune comună - motociclismul - şi dorinţa de a ajuta comunitatea din care fac parte, prin acte caritabile, implicare în conduita motocicliștilor", a mai declarat Ciprian Mladin.