Plutonierul major Adrian Bogoşel din cadrul Detaşamentului 2 Pompieri Oradea a obţinut titlul de vicecampion naţional şi, ca atare, medalia de argint la Campionatul Naţional de Judo organizat de Ministerul Afacerilor Interne, a anunţat, vineri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana.

Astfel, subofiţerul şi-a îmbogăţit palmaresul cu cea de-a 18 medalie la un concurs de judo sau lupte.

Mereu pe podium

Campionatul s-a desfăşurat în perioada 14-17 noiembrie în Călimăneşti, Vâlcea. "După susţinerea a patru meciuri eliminatorii în cadrul competiţiei, ce a reunit la start aproximativ 150 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, pompierul militar bihorean a reuşit să ocupe ce-a de-a doua treaptă a podiumului, la categoria 90 de kilograme, devenind astfel vicecampion naţional la judo", au anunţat reprezentanţii ISU Crişana.

Timp de opt ani, Adrian Bogoşel a obţinut opt medalii de aur şi una de argint la Campionatul Naţional al MAI.

Potrivit informării ISU Crişana, pompierul a obţinut Locul I la Campionatele Naţionale de Unifight ale Ministerului Afacerilor Interne din ultimii doi ani, Locul I la fiecare dintre cele opt ediţii ale Campionatului de Judo al Ministerului Afacerilor Interne, la care a participat până în anul 2016 şi Locul II la ediţia din acest an, precum şi titlul de campion mondial la proba de judo la două competiţii internaţionale (Jocurile Mondiale ale Pompierilor, organízate la Liverpool, în 2008 şi Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate în Canada, în anul 2009) şi cel de campion mondial la proba de canotaj la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, desfăşurate în Coreea de Sud.

Medaliat la Mondiale

În 2010, la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, desfăşurate în Coreea de Sud, sportivul orădean a ocupat toate cele trei trepte ale podiumului la discipline sportive diferite, cucerind medalia de aur la canotaj, cea de argint la judo şi cea de bronz la lupte libere.

În 2011, la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, organizate la New York, pompierul bihorean a devenit vicecampion mondial la proba de judo, categoria -90 kilograme, poziţie ocupată şi  în anul 2013, la aceeaşi competiţie, desfăşurată în Belfast - Irlanda de Nord, la care au participat peste 7.000 de sportivi din 67 de state.

Din anul 2008 până în prezent, în cadrul celor cinci competiţii internaţionale şi 11 naţionale la care a participat, Adrian Bogoşel a reuşit să cucerească 18 medalii, dintre care 13 de aur, 4 de argint şi una de bronz.