Sătenii din satul bihorean Hidişelu de Sus sunt revoltaţi din pricina lucrărilor de reabilitare a drumului naţional 76. Nu doar pentru că şantierul trenează de peste un deceniu, ci pentru că şoseaua este supraînălţată, iar ei nu vor mai avea acces în propriile curţi.

"Reabilitarea DN 76 se face cu succes, astfel încât, la finalizarea lucrărilor, prin supraînălţarea drumului în unele locuri chiar şi cu 50 cm faţă de stadiul iniţial, se va obstrucţiona accesul în curtea gospodăriei locuitorilor din zonă, precum şi în garaje, afectându-se dreptul de folosinţă a proprietăţii, garantat prin Constituţie", a reclamat BIHOREANULUI un localnic din Hidişelu de Sus.

Fotografiile şi filmările făcute de bărbat arată că drumul este deja mult mai înalt decât nivelul curţilor, iar muncitorii le-au spus oamenilor că încă mai au de turnat straturi groase, astfel că în final va fi şi mai sus. Astfel, oamenii spun că nu vor mai putea intra în curţi cu maşinile, cu utilaje agricole sau de transport materiale de construcţii. De asemenea, în curţile lor vor ajunge şi apele, în zilele cu ploi. 

Sătenii au reclamat situaţia constructorului, proiectantului şi beneficiarului, dar fără folos. Sesizările lor au fost ignorate, iar lucrările au continuat chiar şi sâmbătă.