Sute de flacoane, pungi şi alte mizerii zac la marginea pădurii din satul Ponoară, comuna Bratca, în plină arie protejată. Mai mult, printre firele de iarbă "strălucesc" mici bucăţi de plastic alb, rămase în urmă de la farfurii şi pahare de unică folosinţă.

Gunoaiele au fost abandonate acolo de participanţii la o tabără creştină penticostală, "Rugul aprins", care s-a desfăşurat între 2 şi 6 august. Evenimentul se organizează anual, începând din 2004, şi adună mii de credincioşi pe platoul cu pricina.

Ce a rămas în urma participanţilor din acest an a fost surprins în imagini de fotograful bihorean Vasile Gheorghe. "Practic, mii de metri pătraţi de păşune comunală au fost poluate cu bucăţi de plastic (rezultate de la sfărâmarea farfuriilor şi tacâmurilor de plastic de unică folosinţă). Ba mai mult, la marginea pădurii au fost aruncate tone de gunoaie! Locul arată dezolant şi nu este nimic creştinesc în asta", a scris bărbatul, pe Facebook.

"Nu putem pune decât o singură întrebare: "Iisus nu v-a învăţat să faceţi curat după voi?". O întrebare plină de bun-simţ şi de demers civic", a mai scris el.

Pentru că locul de desfăşurare a taberei este în plină arie protejată, Munţii Pădurea Craiului, cel care a depistat mizeria susţine că a anunţat că a reclamat situaţia Primăriei comunei Bratca. Totodată, atât Vasile Gheorghe, cât şi Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă, custodele ariei protejate, au sesizat Garda de Mediu Bihor.