Aproximativ 16.000 puieţi de ştiucă au fost lansaţi, joi, în mai multe ape din judeţul Bihor, inclusiv în Oradea, în cadrul unui proiect de populare a apelor cu ştiucă şi şalău, iniţiat de două companii orădene, Romprofix şi Lechpol Electronic, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor din judeţul Bihor.

A fost doar prima etapă a proiectului derulat în perioada 20 aprilie – 20 mai, cu scopul de a completa şi revigora fondul piscicol din zonă, fiind, ca amploare, "premieră în ultimii 30 de ani în apele colinare şi de şes ale judeţului Bihor", după cum spun organizatorii.

"Prima etapă a acţiunii s-a desfăşurat în 20 aprilie şi a constat în popularea cu o cantitate de 16.000 bucăţi puiet de ştiucă, cu o mărime de peste 5 cm, în zonele: Fughiu, Beiuş, Tileagd, Lugaş şi Oradea. Materialul piscicol provine de la o fermă specializată în acest domeniu - Quality Fish, Timişoara. A doua etapă se va desfăşura în a doua jumătate a lunii mai, asigurându-se popularea Crişului Repede şi a Crişului Negru cu puiet de şalău", se arată într-un comunicat.

Cele două populări se înscriu în acţiunile de responsabilitate socială a celor două companii orădene, având ca scop conservarea biodiversităţii, protecţia faunei de interes piscicol şi a mediului acesteia de viaţă.

Romprofix este o companie româno-poloneză, parte a grupului Profix Polonia, un important centru de distribuție de unelte, accesorii, mașini electrice și echipamente de protecție. Lechpol Electronic realizează activități de import și distribuție de produse IT, electrice, electronice, comunicații, audio-video, telefonie mobilă și accesorii.