Apă, cafea şi recomandări preventive au fost oferite, luni, seară conducătorilor auto care veneau din străinătate, pentru a preveni "victimizarea acestora prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan".

La acțiunea preventivă derulată pe Şoseaua Borşului au participat poliţişti ai Serviciului Rutier şi Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu jandarmi din Inspectoratului Judeţean, plus poliţişti de frontieră şi reprezentanţi ai Centrului pentru Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog.

Concret, poliţiştii au oprit în trafic autoturismele care au intrat în ţară dinspre Borş, înainte de intrarea în Oradea, şi i-au servit pe conducătorii auto cu apă şi cafea.

Totodată, poliţiştii de prevenire le-au oferit şoferilor recomandări preventive utile cu privire la conducerea pe timp de noapte şi conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

Poliţiştii au discutat cu conducătorii auto despre măsurile de siguranţă pe care trebuie să le aibă în vedere când pornesc la drum, pentru a preveni furturile din autoturisme şi înşelăciunile, recomandându-le să îşi protejeze bunurile personale, să nu le lase nesupravegheate în autoturisme şi să aibă grijă la cunoştinţele ocazionale.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, în cadrul acţiunii preventive au fost vizaţi în principal şoferii care au condus mii de kilometri pentru a ajunge în ţară, această categorie fiind expusă victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.