Primăria vrea să transforme strada Barcăului într-un coridor verde al cartierului Ioşia. Municipalitatea speră că va obţine bani din fonduri nerambursabile, pentru a amenaja pe această stradă 3 hectare de spaţii verzi şi alte două de terenuri de sport.

"În prezent, studiul de fezabilitate se află în faza de realizare la Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, acest proiect fiind inclus în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Oradea 2017 – 2023", se arată într-un comunicat transmis marţi de Primărie.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 14 milioane de lei, proiectul urmând să fie depus în Programul Operaţional Regional  2014 – 2020, după ce va fi deschisa axa de finanţare. Conform estimărilor Primăriei, lucrările de amenajare a coridorului verde vor începe anul viitor.

În prezent, strada Barcăului, pe traseul fostei căi ferate şi a terenurilor adiacente acesteia, este o zonă degradată. La comanda Primăriei, firma Drum Construct reabilitează acum carosabilul de pe această arteră, valoarea contractului fiind de 1,9 milioane lei (fără TVA), iar termenul limită de realizare va expira în luna noiembrie a acestui an. Până acum s-au realizat lucrările de terasamente la carosabil şi zona de parcări pe tronsoanele str. Lipovei – str. Greierului, respectiv str. Greierului – str. Meşteşugarilor.

În continuare, urmează să se execute lucrări de canalizare, lucrări de asfaltare la carosabil, accese şi trotuare. Totodată, se va amenaja o giraţie la intersecţia str. Barcăului cu str. Greierului, iar apoi se vor face lucrările de iluminat stradal.