Fiţi cu băgare de seamă, dacă ieşiţi, mai ales seara, pe străzile din zona de deal a Oradiei. O turmă "de vreo 20 de mistreţi" a fost pozată, sâmbătă seară, de un orădean pe strada Piatra Craiului, într-o zonă locuită.

"Dacă locuiam în Bengal, m-aş fi speriat ştiind că sunt nişte tigri care pândesc în tufişuri... Dar locuiesc în Oradea, aşa că erau doar vreo 20 de mistreţi «mici şi simpatici», ce se plimbau tacticos la 8 seara pe o strada din urbea noastra!... Şi noi ne facem griji de porumbeii de prin parcuri...", a scris orădeanul pe Facebook.

Imaginile au fost făcute în jurul orei 20.25, pe strada Piatra Craiului, în zona relelui. "Cel mai grav e ca la nici 200 de metri de turmă se plimba o familie cu un bebeu în cărucior!", a mai precizat fotograful de ocazie.

BIHOREANUL a atras în repetate rânduri atenţia asupra faptului că locuitorii de pe dealurile Oradiei se confruntă cu o invazie masivă de mistreţi, care le distrug culturile şi îi fac să se teamă pentru siguranţa lor. După cum se ştie, în special în perioadele în care au pui, animalele pot deveni agresive.

Zeci de familii, din Podgoria până spre Paleu, au cerut Primăriei să ia măsuri deoarece, alungate de vânători cu strigăte şi împuşcături, sălbăticiunile revin în curţile lor, căutând de mâncare, cu riscul de a transmite pesta porcină.

"Mi-e şi frică să las copiii nesupravegheaţi în curte, că mistreţii intră ziua în amiaza mare", declara BIHOREANULUI o localnică, la finalul lunii iulie. După cum ziarul nostru a scris, la vremea respectivă, situaţia e veche de trei ani.

La insistenţele oamenilor, Primăria a încheiat în 2017 un contract de prestări servicii cu asociaţia de vânătoare Forest Hunt Paleu. "Scopul este de a reduce prin capturare, recoltare sau alungare numărul animalelor care intră în oraş. Primăria nu plăteşte nimic, iar asociaţia îşi acoperă cheltuielile din valorificarea animalelor vânate", explica viceprimarul Florin Birta. Dar rezultatul este, cum se vede, după plată...

Citiţi pe această temă articolul S-a "porcit" oraşul: Mistreţii dau iama în gospodăriile de pe dealurile Oradiei, punând în pericol proprietarii (FOTO)