Aproape 280 de elevi ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea au participat, vineri, la festivitatea de absolvire şi, drept urmare, avansare în primul grad profesional, desfăşurată la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie, în prezenţa prefectului Ioan Mihaiu şi a adjunctului inspectorului general al Poliţiei de Frontieră, chestor principal Liviu Bute.

La eveniment au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N. din Garnizoana Oradea, delegaţi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, Şcolii Vocaţionale de Poliţie din Miskolc (Ungaria), Şcolii Medii de Ordine Publică din Szeged (Ungaria), Centrului de Pregătire a Poliţiei din Belgrad (Serbia), precum şi părinţi şi prieteni ai absolvenţilor.

"Am mare încredere în generaţiile tinere şi, în egală măsură, mari aşteptări să îşi depăşească mentorii şi să se autodepăşească permanent, pe tot parcursul activităţii profesionale. Cu ocazia absolvirii şcolii şi înaintării la gradul de agent de poliţie, vă felicit şi vă spun bun venit în familia Poliţiei de Frontieră!", le-a transmis absolvenţilor, printr-un mesaj, inspectorul general al Politiei de Frontieră, chestor general Ioan Buda.

Festivitatea de absolvire a fost condusă de directorul şcolii, comisar-şef de poliţie Ionel Hotnoga, care a felicitat tinerii pentru rezultatele bune obţinute la examenul de absolvire.

Cei mai buni elevi ai promoţiei au fost Nicoleta Stoica (media 9,65), Cristiana Mucica (media 9,60) şi Tănase Negriţă (media 9,51). 

A fost cea de a 30-a promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană şi este formată din 279 de elevi, 119  fete şi 160 de băieţi, iar durata de şcolarizare a fost de un an. 

În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei noiembrie 2019 a fost de 8,70. În cadrul festivităţii de absolvire au fost acordate diplome de merit şi plachete aniversare primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei.

Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la frontiera externă a României şi în cadrul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări, ca debutanţi în primele şase luni.