Pe-aici nu se trece! Constructorii au demarat luni lucrările de dezafectare a pasarelei pietonale de lângă fostul Centru de Calcul. Muncitorii au restricţionat accesul pietonilor în zona şantierului cu ajutorul unor garduri după care au trecut la demontarea balustradelor.

În paralel, în albia râului, constructorii au demarat amenajarea unui pod de pietriş şi a turnat două puncte de sprijin pentru o viitoare cale de acces la structura de rezistenţă a pasarelei.

Dezafectarea podului pietonal se va face cu ajutorul unui pulverizator, utilaj cu braţ mecanic având la capăt un cleşte de fier, de genul celui folosit la demolarea fabricii Metalica.

Lucrările de dezafectare a pasarelei şi de construire pe amplasamentul ei a viitorului pod al Centenarului sunt executate de o asociere formată din firmele Freyrom, Proncons Group, Aquacons şi Electro Excel Green pentru suma de 9,6 milioane lei.

Durata de execuţie a lucrării este de 16 luni, din care primele două luni sunt rezervate pentru realizarea documentaţiei şi obţinerea tuturor avizelor. Lucrările de construire a podului Centernarului vor trebui finalizate până la 1 Decembrie.

Pasarela pietonală care leagă străzile Plevnei şi Szigligeti Ede a fost construită în anii ’50 şi consolidată în perioada 2003 – 2004. O expertiză întocmită în cursul anului trecut a scos la iveală deficienţe grave ale suprastructurii construcţiei.