O căruţă a fost serios avariată, miercuri seară, între localităţile bihorene Aleşd şi Aştileu, după ce a fost acroşată de un Opel, care circula pe contrasens.

"Apelul prin numărul de urgenţă 112 a fost făcut la ora 19.06. Evenimentul rutier s-a produs pe drumul judeţean 764, în afara localităţii Aleşd, înspre Aştileu, fiind implicate un autoturism şi o căruţă care se pare că era neiluminată", a declarat BIHOREANULUI comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Circumstanţele exacte ale evenimentului nu sunt, încă, pe deplin lămurite. Potrivit unor localnici din zonă, drumul este plin de gropi și, cel mai probabil, șoferul din Opel se afla pe contrasens pentru că încerca să le evite.

Căruțașul urcase, însă, băut în atelaj. "În urma testării cu etilotest, bărbatul care conducea căruţa a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat", a mai precizat Alina Dinu. Astfel, individul se va alege cu o amendă.

Din fericire, nici ocupanții căruței, de etnie romă, nu au fost răniți, și nici animalul, astfel că evenimentul a fost înregistrat miercuri seară ca tamponare.