Două persoane au ajuns la spital, luni dimineaţă, după ce o autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor a fost acroşată de un autoturism pe Calea Borşului, în dreptul sediului ANAF, şi proiectată într-un TIR.

Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, accidentul a fost anunţat lanumărul de urgenţă 112 la ora 8.36.

"Din datele preliminare, în evenimentul rutier care s-a produs pe sensul de mers Oradea-Borş, au fost implicate un autoturism şi o maşină a Serviciului de Ambulanţă care se deplasa la apel. Până la finalizarea cercetărilor, circulaţia s-a desfăşurat alternativ, pe o bandă", a spus Lascău.

Din câte se pare, accidentul a fost provocat de şoferul unui Ford, care a intrat pe DN 1 şi nu ar fi acordat prioritate de trecere Ambulanţei, care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Din impact, autospeciala a fost proiectată într-un TIR oprit pe partea dreaptă a sensului de deplasare Borş-Oradea.

În urma accidentului, echipajele SMURD sosite în ajutorul răniţilor au preluat două persoane care în prezent sunt investigate medical la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea.

"Este vorba despre un bărbat în vârstă 75 ani care din primele date a suferit un traumatism cranio cerebral şi contuzie la ambii genunchi, respectiv despre un bărbat în vârstă de 57 ani cu o contuzie toracică şi o contuzie la articulaţia mâinii drepte", a declarat purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD Bihor, dr. Alexandru Mateoc.

La locul accidentului, cercetările poliţiştilor rutieri s-au finalizat, iar circulaţia se desfăşoară normal.

UPDATE. Biroul de presă al Poliţiei Bihor a transmis, luni, la prânz, concluziile cercetărilor efectuate de poliţiştii rutieri la locul accidentului. Verificările confirmă informaţiile furnizate de martori, şi anume că evenimentul rutier a fost provocat de şoferul din autoturism. "Un bărbat de 57 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere în momentul efectuării unui viraj spre stânga și a intrat în coliziune cu o autospecială a Ambulanței. Autospeciala condusă de un bărbat de 46 de ani, din comuna bihoreană Batăr, circula pe direcție Oradea – Borș, având mijloacele de avertizare acustice și luminoase în funcțiune. În urma impactului autospeciala Ambulanței a fost proiectată într-un autotractor oprit pe prima bandă a sensului de deplasare Borș – Oradea", se precizează în comunicat. 

Conform informării, cele două persoane rănite sunt şoferul autoturismului și pasagerul său în vârstă de 57 de ani. "Cele două persoane nu au rămas internate", a declarat şi purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD Bihor.