Primele date culese de poliţişti la locul accidentului de duminică dimineaţă duc la ipoteza că şoferul care s-a răsturnat cu maşina în Beiuş ar fi adormit la volan. Pe şosea nu există urme de frânare, astfel că, se pare, oboseala ar fi provocat tragicul eveniment.

O întreagă familie şi-a pierdut viaţa - părinţii, fiica şi ginerele - după ce maşina în care se afla, Dacia Duster, a aterizat într-un şanţ, izbindu-se de o conductă de beton.

Comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a declarat, după încheierea cercetărilor la faţa locului, că evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 6.50 şi s-a datorat pierderii controlului asupra direcţiei de deplasare.

"La intrarea în municipiul Beiuş, un bărbat de 49 de ani, din municipiul Brad, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Ştei-Beiuş, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă prin sensul opus şi a intrat în şanţul din partea stângă, în tubul din beton de la canalizare, iar apoi s-a răsturnat", a declarat, pentru BIHOREANUL, Alina Dinu.

"În urma accidentului rutier, atât conducătorul autoturismului, cât şi o femeie de 48 de ani, o alta de 25 de ani, tot din municipiul Brad, şi un bărbat de 27 de ani, din localitatea Bucium, judeţul Alba, pasageri în autoturism, au suferit leziuni care le-au provocat decesul", a precizat reprezentanta Poliţiei.

Ancheta este continuată de poliţiştii rutieri, care, în urma expertizelor, vor stabili exact cauzele şi împrejurările evenimentului rutier.

Imagini: Dan Bureția