Cozi kilometrice, luni dimineaţă, la ieşirea din oraş spre Borş din cauza camioanelor care ies din ţară. Acestea au blocat o arteră de circulaţie şi au creat ambuteiaje şi pe cealaltă bandă. Se circulă greu şi pe sensul de intrare în oraş. 

La ora 10.20, timpul de aşteptare pentru camioane la frontiera Borş era de 200 de minute. La ora 10.20, timpul de aşteptare pentru camioane la frontiera Borş, pe sensul de ieşire din ţară, era de 200 de minute. Pe sensul de intrare, la camioane, timpul mediu de aşteptare era de 40 de minute.

"Aglomeraţia este cauzată de faptul că, duminică seară, la ora 23, s-a ridicat restricţia de circulaţie pentru camioane în Ungaria în weekend. Cooperăm cu Poliţia Rutieră pentru dirijarea traficului. Pe ieşirea din ţară sunt prelucrate peste 80 de camioane pe oră, chiar şi până la 100. Se lucrează pe 3 artere, la capacitate maximă, cu personalul suplimentat", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Şoferii de TIR prinşi în ambuteiaj se plâng că verificările amănunţite făcute de poliţiştii de frontieră unguri fac să treacă vama doar 15 maşini de mare tonaj în două ore.

Potrivit aceleiaşi surse, de duminică seară, de la ora 23 până luni dimineaţa la ora 10, au fost prelucrate circa 700 de camioane pe sensul de ieşire din ţară şi peste 500 de camioane pe sensul de intrare.

Pentru dirijarea şi supravegherea traficului au intervenit trei echipaje de Poliţie Rutieră.