Un proiect gândit cu 5 ani în urmă, în valoare de aproape 5 milioane euro, din care 1,5 milioane euro de la Banca Mondială şi diferenţa din bugetul Primăriei Oradea şi din veniturile proprii ale Spitalului Judeţean a devenit, de săptămâna aceasta, şantier.

Orădenii care în aceste zile au treabă la Spitalul Judeţean au constatat că nu mai pot folosi aproximativ 20 de locuri de pe jumătatea din stânga a parcării, deoarece acestea sunt ocupate în totalitate de autospecialele SMURD şi SAJ care aduc pacienţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor, locul în care trăgeau până acum fiind ocupat, în schimb, de mai multe utilaje ale firmelor de construcţii Trameco şi Selina.

Acestea au fost mobilizate pentru a începe lucrările la proiectul de extindere a UPU, a explicat BIHOREANULUI managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp. "Constructorii au început lucrările pregătitoare la proiectul care vizează construirea unei noi clădiri pentru ca la parter să se facă extinderea UPU, amenajarea unui laborator robotizat, a unui sterilizator central şi a unei farmacii a spitalului, iar la etaj un vestiar pentru studenţi şi un amfiteatru cu 175 locuri", a spus Carp.

Potrivit acestuia, în prezent sunt făcute decopertările vechiului platou de garare a ambulanţelor, urmând ca atunci când timpul o va permite să se treacă la etapa următoare, şi anume forarea solului pentru "plantarea" a 222 de piloţi pe care se va sprijini fundaţia viitoarei clădiri.

În urma investiţiei, unică în România, spaţiul de lucru al UPU va fi dublat, ceea ce va atenua efectele supraaglomerării acestui serviciu care, în primul an de activitate, înregistra 20.000 de prezentări pe an, pe când anul trecut numărul a crescut la peste 150.000 prezentări.

Citiţi şi articolul "Lucrările de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Oradea vor începe cel târziu anul viitor"