La sediul ALDE Bihor, rezultatul exit-poll dat publicităţii duminică seara, potrivit căruia partidul a obţinut doar 4,9% din voturi, sub pragul electoral, a provocat o dezamăgire generală, pe care reprezentanţii formaţiunii nici nu s-au străduit să o ascundă.

Strânşi în jurul televizorului, membrii ALDE au urmărit declaraţiile preşedintelui PSD Liviu Dragnea şi ale lui Călin Popescu Tăriceanu, comentând declaraţiile celor doi, dar mai ales anunţul făcut de Dragnea care-l „lansa” deja pe preşedintele Senatului în cursa pentru prezidenţiale. 

„Mai e până atunci”, a spus preşedintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan, la finalul declaraţiilor, revenind la realitatea dezamăgitoare a rezultatelor, pe care el refuză să le accepte. „E un rezultat care nu reflectă, de fapt, realitatea votului. Cu siguranţă, ALDE va trece pragul electoral. Dacă nu trece pragul, se poate să avem o analiză destul de puternică, pe fiecare filială în parte. Ce va fi, vom vedea”, a declarat Blejan. 

Acelaşi lucru îl spune şi vicepreşedintele formaţiunii, Dorin Corcheş, care a fost şi candidat pe listele ALDE, pe un loc neeligibil. „Am încredere că ALDE va face pragul, să fim reprezentaţi în Parlamentul European. Dacă nu, va trebui făcută o analiză la partid şi deciziile le vom lua la rece”, a spus Corcheş, ţinând să le mulţumească celor care i-au votat. 

„Votul cetăţenilor trebuie respectat, nu avem ce comenta. Le mulţumim tuturor celor care au mers la vot, le mulţumim desigur celor care ne-au votat pe noi, aşteptăm rezultatul numărării, să vedem rezultatul final”, a mai spus Corcheş. 

La sediul partidului se afla, duminică seara, şi vicepreşedintele Consiliului judeţean Bihor, Traian Bodea, care a declarat că experienţa nemulţumitoare de la alegerile europarlamentare va fi folositoare la următoarele alegeri. „Vom şti unde am greşit, ce trebuie să facem”, a spus vicepreşedintele CJ Bihor. 

Liderii ALDE Bihor sunt convinşi că în urma eşecului de la europarlamentare „vor apărea şi trădări” în partid. „Asta e, acum vom vedea pe cine ne putem baza”, a spus Blejan.