Două maşini ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean au fost implicate, sâmbătă seară, în accidente pe străzile din Oradea, unul petrecut pe bulevardul Ştefan cel Mare şi unul petrecut pe strada Nufărului.

În ambele cazuri, vinovaţi au fost şoferii autoturismelor cu care au intrat ambulanţele în coliziune, aceştia neacordând prioritate maşinilor SAJ deşi aveau semnalele acustice şi luminoase pornite.

"Primul accident s-a produs în jurul orei 20, pe bulevardul Ştefan cel Mare", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Un autoturism BMW a intrat în coliziune cu un echipaj al Ambulanţei care nu transporta vreun pacient, însă se îndrepta spre o solicitare.

În urma accidentului, au fost răniţi uşor şi transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean şoferul BMW-ului, un copil care se afla în acelaşi autoturism, precum şi şoferul Ambulanţei. 

"Copilul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Centrul de Primire a Urgenţelor din Spitalul Municipal Gavril Curteanu cu contuzii uşoare. Tatăl băiatul a fost adus la UPU cu contuzii. Şoferul de pe Ambulanţă a fost preluat de un echipaj al SAJ şi a ajuns la UPU cu suspiciune de fractură de tibie, fiind investigat în prezent", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful UPU şi SMURD.

Cel de-al doilea eveniment rutier s-a produs o oră mai târziu, pe strada Nufărului. Şi în acest caz, Ambulanţa a intrat în coliziune cu un autoturism, marca Audi, al cărui şofer nu i-a acordat prioritate de trecere.

Ambulanţa implicată în accident venea de la Ştei şi transporta spre Spitalul Judeţean din Oradea o pacientă aflată în comă. În urma coliziunii, nu au existat răniţi, evenimentul fiind considerat o tamponare.

Pacienta aflată în comă a fost transportată cu o altă autospecială la spital.

În schimb, ambulanţele au nevoie de "îngrijiri". "Ambele maşini sunt grav avariate şi vor fi scoase din uz cel puţin câte o lună fiecare", a declarat pentru BIHOREANUL Liciniu Venter, managerul Serviciului de Ambulanţă Bihor.

Atât şeful SAJ Bihor cât şi reprezentanţii IPJ Bihor transmit participanţilor la trafic să fie mai atenţi şi să acorde prioritate ambulanţelor aflate în misiune.