Două autotrenuri s-au ciocnit, marţi, în Sântandrei, unul dintre şoferi fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Traficul este blocat şi deviat pe un drum paralel tot prin localitate. 

„Accidentul rutier a fost semnalat la ora 13.55. Evenimentul rutier s-a produs în localitatea Sântandrei, pe drumul judeţean 797. Sunt implicate două autotrenuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, unul dintre conducătorii auto a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar poliţiştii rutieri sunt la faţa locului. „Traficul este blocat şi deviat pe un drum paralel tot prin localitate”, a mai spus Dinu.

UPDATE. Din cercetările efectuate la locul evenimentului rutier, poliţiştii au stabilit că accidentul a fost cauzat de neatenţia şoferului de camion care a intrat pe drumul judeţean, de pe o şosea secundară. Acesta a virat pe DJ797 fără să se asigure, lovind autotrenul plin cu material lemnos, care circula regulamentar, pe drumul prioritar.

Șoferul TIR-ului cu lemne a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean Oradea, cu suspiciuni de fractură de gambă, însă în urma investigaţiilor medicale s-a stabilit că avea doar contuzii. "Pacientul a suferit doar contuzii şi a plecat acasă", a declarat purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD Bihor, dr. Alexandru Mateoc. 

Circulaţia pe DJ797 s-a reluat şi se desfăşoară în condiţii normale.