Furtuna de duminică seară a produs pagube serioase în Bihor. Potrivit unui comunicat transmis luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, pompierii militari bihoreni au intervenit în localităţile Oradea, Salonta, Chijic şi Săcueni pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Cea mai gravă situaţie s-a produs la Salonta, unde acoperişul unui bloc de locuinţe de pe strada Republicii a fost smuls de vânt şi azvârlit peste două garaje şi două autoturisme. Din fericire, nicio persoană n-a fost rănită.

Pompierii Detaşamentului Salonta au mai intervenit şi pe strada Iuliu Maniu, pentru înlăturarea unor elemente instabile din structura acoperişului Casei de Cultură, care prezentau pericol pentru trecători. 

În aceeaşi zi, militarii au fost chemaţi să stingă două incendii, unul izbucnit la sediul unei firme de pe strada Santăului din Oradea şi unul la o casă din Chijic, cauza probabilă fiind trăsnetul. Incendiul din Oradea a avut ca pagube doar doi metri pătraţi din acoperişul halei, în timp ce cel din Chijic a afectat întreg acoperişul casei, dar şi bunurile depozitate în interiorul acesteia şi un foişor din lemn, pe o suprafaţă de circa 18 metri pătraţi.

Tot duminică seară, în jurul orei 19.05, pompierii Staţiei Săcueni au intervenit pe strada Libertăţii din localitate, pentru îndepărtarea unui copac doborât de vijelie pe carosabil.