Două maşini s-au ciocnit între localităţile maghiare Berettyóújfalu şi Mezőpeterd, în apropiere de Punctul de de trecere a frontierei Borş. În urma accidentului rutier, care a blocat traficul rutier, au fost rănite 5 persoane.

Circulaţie redirecţionată

Potrivit comunicatului postat pe site-ul oficial al Poliţiei maghiare, evenimentul rutier s-a produs la ora 13.15, iar până la finalizarea cercetărilor, circulaţia maşinilor mai mici de 3,5 tone a fost redirecţionată pe un drum ocolitor. „Redirecţionarea circulaţiei autotrenurilor nu este posibilă”, se arată în comunicat.

Din fotografiile realizate de un şofer bihorean şi postate pe pagina Grupului de facebook Radare Oradea + j.Bihor se vede că unul din vehiculele implicate în accident este înmatriculat în judeţul Harghita.

Răniţii au fost preluaţi de echipaje de urgenţă, dar şi de un elicopter al Serviciului Medical de Urgenţă din Ungaria. 

UPDATE: Trei pasageri în stare gravă

Korcsmáros Ferenc, directorul regional al Serviciului Medical de Urgenţă din Ungaria, a declarat pentru MTI că răniţii au fost scoşi dintre fiarele maşinilor de un echipaj de descarcerare, trei dintre pasageri fiind în stare gravă.

Aceştia au fost transportaţi cu elicopterul la Spitalul Kenézy din Debrecen, în timp ce alţi doi răniţi, cărora leziunile suferite nu le pun viaţa în pericol, au fost duşi cu autospecialele Serviciului Medical de Urgenţă la Spitalul Gróf Tisza István din Berettyóújfalu.