Incendiu puternic, luni în jurul prânzului, într-un bloc de pe strada Aluminei din Oradea. 35 de persoane au fost evacuate, după ce pe holul imobilului a izbucnit un incendiu, cauzat de un corp de iluminat lăsat sub tensiune.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a izbucnit la ora 12.50, apelantul numărului de urgenţe 112 precizând că, din cauza fumului dens, nu se poate autoevacua din locuinţa situată la etajul 6.

"Pompierii militari au acţionat simultan pentru localizarea şi lichidarea incendiului ce se manifesta în holul etajului 6, pentru evacuarea locatarilor (verificând fiecare din cele peste 160 de garsoniere), pentru ventilarea casei scării, care era inundată cu fum de la nivelul etajului 5 până la etajul 9, respectiv pentru aerisirea garsonierelor din zona incendiată. Din cei 35 de locatari evacuaţi, trei persoane, care s-au intoxicat uşor cu fum, au fost asistate la faţa locului de pompierii militari paramedici, acestea refuzând ulterior transportul la spital", arată comunicatul ISU.

Focul a distrus două canapele amplasate pe holul blocului.

"Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a incendiului un mijloc de iluminat electric, lăsat sub tensiune", a mai precizat ISU.

La faţa locului, desfăşurarea de forţe a fost impresionantă. Au acţionat cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, din care patru de stingere şi unul de prim ajutor calificat, care au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi o ambulanţă de tip B2, precum şi un echipaj al Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.