A fost panică, vineri dimineaţă, într-un bloc de pe Aleea Moţilor din Beiuş. În jurul orei 7.30, un incendiu violent a izbucnit într-un apartament de la etajul doi al imobilului, iar o femeie de 57 de ani care se afla în locuinţă nu a reuşit să iasă, ci s-a refugiat pe balcon.

Femeia a fost evacuată de echipajele de pompieri, care au urcat cu scara în balcon, din exteriorul blocului. Concomitent, echipajele de militari au acţionat pentru stingerea incendiului, atât din interiorul apartamentului, cât şi din afară.

Paramedicii i-au acordat femeii primul ajutor calificat şi au predat-o apoi echipajului de terapie intensivă mobilă, care a intubat-o şi a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea. "Doamna a fost preluată de la echipajul SMURD şi transferată la secţia de terapie intensivă a spitalului. Este intubată şi ventilată mecanic", a declarat purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD, dr. Alexandru Mateoc, vineri, pentru BIHOREANUL.

Pompierii au reuşit să lichideze incendiul în limitele găsite, astfel că flăcările nu s-au propagat nici în restul camerelor, nici la apartamentele învecinate.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, utilizarea focului deschis în spaţii închise, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor", se arată într-un comunicat transmis de ISU Crişana vineri seară.

În incendiu s-au distrus corpurile de mobilier din sufrageria apartamentului cu pricina, trei ferestre şi trei uşi.

La această intervenţie au acţionat trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secţiei Beiuş, din care două de stingere şi unul de paramedici, şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.