Nu mai puţin de şase echipaje de intervenţie şi 20 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au intervenit, luni, pe strada Căprioarei din Sântandrei, la un incendiu izbucnit la o casă cu etaj şi la garajul acesteia.

Apelul la numărul 112 prin care a fost sesizat incendiul s-a înregistrat în jurul orei 12.40. 

"La faţa locului au fost mobilizate de urgenţă 6 echipaje de pompieri militari din cadrul detaşamentelor 1 şi 2 Oradea, care au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime (cu autoscară), respectiv cu o ambulanţă B2, cu paramedici", a precizat pentru BIHOREANUL maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. 

Se pare că în garajul care a luat foc se aflau autoturismele familiei. Pompierii intervin pentru lichidarea focului. Nu s-au înregistrat victime. 

În jurul orei 13.45, pompierii încă încercau să stingă flăcările care se manifestau în interiorul locuinţei. Acoperişul a fost distrus aproape în întregime de foc. 

UPDATE, ora 14.15:

Potrivit maiorului Camelia Roşca, incendiul a fost lichidat în jurul orei 14. "S-a acţionat simultan pentru localizarea incendiului şi protecţia imobilelor învecinate", a precizat reprezentanta ISU Crişana. 

De asemenea, potrivit acesteia, în garajul vilei din Sântandrei se află două autoturisme şi trei motociclete. 

Deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la izbucnirea focului. 

UPDATE, ora 16.30:

Într-un comunicat transmis după încheierea intervenţiei, reprezentanţii ISU Crişana au precizat că, la sosirea pompierilor, "ardea generalizat garajul (care avea un perete comun cu locuința), flăcările, alimentate de cantitatea mare de material combustibil (acoperiș din lemn cu învelitoare de țiglă) și de vântul puternic, manifestându-se violent și la mansarda și acoperișul casei, existând un risc ridicat de propagare a incendiului la locuința învecinată".

La ora 13.55 incendiul a fost lichidat, echipajele de pompieri, reuşind să împiedice dezvoltarea acestuia la încăperile situate la parterul locuinţei și la casa aflată în imediata apropiere a focarelor de incendiu. 

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars: garajul și autovehiculele aflate în interior (două autoturisme și trei motociclete), acoperişul casei și încăperile situate la mansardă. 

Cauza și împrejurările determinante ale incendiului urmează să fie stabilite.