ISU Crişana a suplimentat numărul pompierilor şi autospecialelor care intervin la incendiul izbucnit la depozitul de deşeuri din Nojorid, întrucât vântul a determinat extinderea flăcărilor pe o suprafaţă de 1.000 mp, de la circa 350 mp, cât a fost iniţial.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, la faţa locului intervin 11 autospeciale, iar militarii se străduie să stingă focul, după ce au reuşit să-l localizeze.

Cu repetiţie

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, este şi el prezent la sediul Superbon din Nojorid şi le-a declarat jurnaliştilor că fumul emanat în atmosferă este toxic, ţinând cont că în depozit ard deşeuri din materiale plastice şi din lemn. "Din fericire, vântul nu bate pe direcţia municipiului Oradea", a declarat Togor.

Întrebat de jurnalişti ce riscă firma Superbon, ţinând cont că acesta este al treilea incendiu izbucnit la cele două puncte de lucru din Nojorid şi Oradea, şeful GM Bihor a spus că nu este exclus ca activitatea să îi fie suspendată.

"La acest punct de lucru, după primul incendiu, s-a aplicat o sancţiune de 100.000 de lei, iar la celălalt (n.r. de pe Calea Borşului) de 80.000 de lei. Acum, probabil riscă să rămână fără autorizaţie, până la îndeplinirea condiţiilor pentru a funcţiona", a declarat Togor.

Urmează un nou control!

Acesta a spus că Garda de Mediu va face un control temeinic la această societate, ţinând cont că incendiul de la jumătatea lunii iulie a fost cauzat de neglijenţă, adică de utilizarea flăcării deschise în apropierea deşeurilor.

Cauza incendiului din această duminică nu a fost încă stabilită. Întrebat dacă crede că incendiul a fost pus intenţionat de reprezentanţii Superbon, Togor a spus că nu exclude nimic.

"Se vor face cercetări şi nu se exclude nicio variantă. Nu e logic (n.r. să incendieze deşeurile intenţionat), au tocător pentru materiale plastice, deci ei produc materie primă pentru industrie şi este un nonsens să îşi incendieze ei propriile materii prime. Dar vom verifica. Sunt camere de supraveghere pe amplasament şi vom viziona şi noi înregistrările", a mai spus comisarul şef.

UPDATE: Incendiul a fost stins

Pompierii militari bihoreni au reuşit să stingă incendiul de mare amploare care a izbucnit la depozitul de deşeuri din Nojorid după o intervenţie care a durat două ore şi au rămas la faţa locului, pentru a se asigura că nu va izbucni un nou foc.

Citeşte pe această temă şi articolul:

"Arde iar depozitul de gunoaie de la Nojorid! Fumul negru şi dens se vede de la depărtare, bihorenii au fost avertizaţi prin Ro-Alert să stea în case (FOTO / VIDEO)"

"Incendiul de la Nojorid: Garda de Mediu va amenda cu 100.000 de lei firma care deţine depozitul de deşeuri (FOTO)"

"Incendiu de proporţii în Oradea, la o firmă din Parcul Industrial (FOTO / VIDEO)"