Organizatorii Zilei de Curăţenie Naţională din România au făcut public un bilanţ provizoriu al ediţiei din acest an a „Let`s Do It, România!”, care arată că în total 338.038 de voluntari au adunat 467.453 de saci cu gunoaie.

Bihorul este pe locul trei în ţară privind numărul de voluntari implicaţi, după Maramureş şi Botoşani. Mai precis, în judeţul nostru, 23.000 de oameni au participat şi au strâns 30.000 de saci. „Încă nu am finalizat raportarea, deoarece încă primim date de la primării şi instituţii privind numărul participanţilor. Multe instituţii au implicat mai mulţi voluntari decât au estimat la înscriere”, a declarat pentru BIHOREANUL Ionuţ Coman, unul dintre organizatorii acţiunii „Let’s do it, Bihor”.

Cert este că au ieşit la curăţenie mai mulţi bihoreni decât s-ar fi aşteptat voluntarii implicaţi în organizare. „S-au curăţat foarte multe zone. Mulţi voluntari, dacă ar mai fi avut saci, ar fi strâns şi mai multe gunoaie”, a mai spus Coman.

Bihorenii au adunat deşeuri de pe malurile apelor, din păduri ori pur şi simplu din localităţile în care trăiesc. De pildă, foarte mulţi elevi din mediul rural au adunat mizeriile lăsate prin şanţuri ori pe câmpurile din jurul satelor lor.

O misiune dificilă au avut jandarmii montani care, tot voluntar, au curăţat o râpă transformată în groapă de gunoi, în zona Vârfuri. „Au coborât cu frânghii şi au adunat toate deşeurile de acolo”, a precizat Coman.