Consiliul Judeţean îşi bate joc de banii bihorenilor. Printr-un comunicat astfel intitulat, dat publicităţii sâmbătă, biroul de presă al PNL Bihor dezvăluie că la finele acestei săptămâni, în zona de nord a judeţului o firmă angajată de CJ (SC Carier SRL din Marghita) derulează lucrări de aşternere de covoare asfaltice pe drumuri judeţene, deşi acest lucru este complet inutil.

"Joi şi vineri firma asfalta drumul judeţean ce traversează comuna Tăuteu, în satul Bogei, cu toate că porţiunea peste care se aşternea covorul asfaltic era în bună stare, fără nicio groapă, pe porţiunea respectivă fiind tras recent un covor asfaltic", se arată în comunicatul PNL Bihor.

"În condiţiile în care o bună parte a drumurilor judeţene arată ca după război, este anormal să-ţi baţi joc de banii judeţului, atâţia câţi sunt, trăgând strat peste strat de asfalt acolo unde nu se justifică sub nicio formă, numai pentru că primarul comunei unde se întâmplă acest lucru este din acelaşi partid cu preşedintele Consiliului Judeţean Bihor", mai spun liberalii.

Aceştia "condamnă risipa de bani publici" şi cer conducerii CJ "să oprească imediat lucrările care nu se justifică", iar lucrările de reabilitări "să fie făcute cu prioritate pe drumurile judeţene grav deteriorate", nu pe criterii politice, în funcţie de apartenenţa primarilor la PSD ori UDMR.

Comunicatul dă şi exemple de drumuri judeţene "într-o stare dezastruoasă", dar pe care "în afară de cârpeli nu s-a făcut nimic": DJ 108I pe ruta Belfir – Cociuba Mare – Şoimi, DJ 767E între Oşorhei – Copăcel, DJ 767 Sacalasău-Derna-Popeşti, DJ 191B Brusturi - Sălişte – Derna şi DJ 795 pe porţiunea Tinca – Râpa.

De asemenea, PNL a ataşat comunicatului şi o filmare realizată vineri dimineaţă la intrarea în satul Bogei dinspre Ciutelec, pe teritoriul comunei Tăuteu, din care rezultă că banda din stânga era deja acoperită cu un nou covor asfaltic, iar muncitorii firmei Carier se pregăteau să asfalteze partea dreaptă. "Se observă că drumul este în bună stare, dar pe de altă parte şi modul neprofesionist în care drumul este stropit cu soluţie bituminoasă, în vederea aşternerii covorului de asfalt", explică biroul de presă al PNL Bihor.

Precizăm că în urmă cu aproape două săptămâni, vicepreşedintele CJ Ioan Mang, cel care coordonează de anul trecut programul de turnare a noi covoare de asfalt, s-a lăudat într-o conferinţă de presă că doboară "recordul" de după 1990 la acest capitol, cu 130 kilometri de covoare asfaltice preconizate anul acesta. BIHOREANUL i-a demonstrat, însă, tot cu imagini şi filmări primite de la un cititor, că lucrările se fac în bătaie de joc.

Anul trecut, aceeaşi problemă era semnalată atât de către reprezentanţi ai PNL, cât şi de bihoreni de rând, dar videpreşedintele Ioan Mang a respins acuzaţiile.