Primarul Ilie Bolojan, liderul PNL Bihor, a votat duminică dimineaţă la ora 9 la secţia 126 de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu.

Liderul liberal s-a prezentat la urne singur şi a cerut buletine de vot atât pentru scrutinul pentru Parlamentul European, cât şi pentru referendumul naţional privind justiţia cerut de preşedintele Klaus Iohannis.

"Am votat la ambele scrutinuri, atât la alegerile europarlamentare, cât şi la referendum. Întrucât înţeleg că nu vă pot spune cu cine am votat, vă spun doar că am votat pentru România europeană", a declarat primarul Ilie Bolojan după ieşirea de la urne.

Edilul a refuzat să se pronunţe cu privire la rezultatul alegerilor din 26 mai.

"Nu pot să fac estimări, dar sper că mulţi români se vor duce să voteze pentru că, chiar dacă aceste alegeri sunt cu prezenţa cea mai mică, votul pentru europarlamentare are o miză importantă atât la nivel european, dar şi pentru oamenii care ne vor reprezenta în viitorul Parlament European. Sunt nişte alegeri care ne influenţează pe toţi românii, deci cu cât va fi o prezenţă mai mare cu atât va fi votul mai relevant", a spus liderul PNL Bihor.

În ceea ce priveşte şansele ca referendumul pentru justiţie să atingă pragul necesar pentru a fi validat, liberalul a spus că acestea depind de mobilizarea românilor la urne.

"Reuşita referendumului depinde de prezenţa la vot. Sunt două întrebări raţionale legate de Justiţie, la care nu mă îndoiesc că cei care vor merge la urne vor vota cu «Da»", a spus Bolojan.

La alegerile pentru Parlamentul European şi referendumul pentru justiţie sunt aşteptaţi duminică la vot 502.612 de bihoreni.

Cele două scrutinuri au început la ora 7, iar secţiile de votare se vor închide la ora 21.