Lucrările de construire a noului terminal al Aeroportului din Oradea, mult întârziate, afectează şi călătorii.

Odată ce şantierul se va încheia, actualul terminal va fi unul dedicat exclusiv plecărilor, așadar fluxurile de pasageri trebuie modificate.

Acest lucru a determinat închiderea terminalului existent, iar de câteva zile pasagerii care zboară de la Oradea sunt nevoiţi să aştepte îmbarcarea în două containere improvizate, în curtea Aeroportului.

"La haznaua de aeroport din Oradea am fost conduşi într-o hală de muncitori. Acesta este terminalul plecări. Terminus paradis", a scris pe Facebook un călător nemulţumit.

Dan Bălăcel, Aeroportul OradeaŞefii Aeroportului ştiu că pasagerii sunt nemulţumiţi, dar spun că nu au ce face. "Containerele respective sunt dotate cu cabină de poliţie de frontieră, aer condiţionat, apă, toalete. Nu sunt condiţiile pe care le aşteaptă pasagerii şi de-asta noi ne cerem scuze şi îi rugăm să ne înţeleagă. Constructorul spune că la sfârşitul lunii viitoare termină lucrările", a declarat directorul general adjunct al Aeroportului din Oradea, Dan Bălăcel (foto), într-o conferinţă de presă susţinută joi.

Rămâne de văzut dacă lucrările, demarate în 2017, vor fi încheiate la sfârşitul lunii iulie.

Cert este însă că sunt mult întârziate. În urmă cu mai bine de un an, mai precis în luna mai 2018, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, declaraşantierul se va încheia cel târziu în toamna aceluiaşi an, ceea ce, după cum se vede, nu s-a întâmplat.

Lucrările în valoare de 22 milioane lei sunt realizate de asocierea firmelor UTI Grup SA şi Eldiclau SRL.

UPDATE: Vor fi şi mai puţini poliţişti

Printr-un comunicat dat publicităţii vineri, Aeroportul Oradea mai aduce o veste proastă, cu privire la diminuarea numărului poliţiştilor de frontieră care deservesc pasagerii. 

"Începând cu data de 17.06.2019, conform măsurilor luate de conducerea IGPF, se va reduce semnificativ numărul personalului din cadrul Biroului IGPF Aeroport Oradea, ceea ce va duce, de asemenea, la îngreunarea procesării pasagerilor. Din aceste motive, ne cerem scuze pentru disconfortul creat pasagerilor și îi asigurăm că facem tot posibilul să creăm condiții decente de procesare", arată comunicatul, care mai precizează: "Conducerea R.A. Aeroportul Oradea face permanent presiuni asupra constructorului pentru a finaliza într-un timp cât mai scurt lucrările".