Pentru a doua oară în decurs de două săptămâni, poliţiştii orădeni au ieşit în trafic, luni seara, ca să împartă apă şi cafele printre şoferii care intră în ţară prin Vama Borş.

Acţiunea are ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan şi a fost realizată de polițiștii Serviciului Rutier și ai Compartimentului de Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști de frontieră, reprezentanți ai Centrului Regional Oradea al Agenţiei Naţională Împotriva Traficului de Persoane și ai Centrului Antidrog Oradea.

Echipajele au oprit autoturismele care au pătruns în țară dinspre PTF Borș, la intrarea în Oradea, și i-au servit pe şoferi cu apă și cafea, dar şi sfaturi cu privire la conducerea pe timp de noapte și conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

„Polițiștii au vizat, în cadrul acțiunii preventive, în principal, conducătorii auto care au condus mii de kilometri pentru a ajunge în țară pe perioada sezonului estival, categorie expusă victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Pentru a preveni accidentele generate de oboseala la volan, polițiștii rutieri le recomandă şoferilor ca la primele semne de oboseală să-şi întrerupă deplasarea, să parcheze vehiculul într-un loc sigur şi să se odihnească.

„Înainte de a pleca la drum, odihniți-vă cel puţin 8 ore, faceți o pauză la fiecare 2 ore de condus sau la 160 de kilometri şi călătoriți cu un partener care să observe dacă dați semne de oboseală sau, după caz, să preia locul șoferului”, se arată în informarea poliţiştilor.